EXPLOPROTECT merupakan ALOI yang diperbuat dari ALUMINIUM dan MANGNESIUM yang boleh digunakan untuk membantu menghalang letupan dengan menyerap tenaga kinetik yang meningkat serta boleh digunakan pada isipadu besar. Jaringan keselamatn ini boleh digunakan di tangki kenderaan.Keputusan ujian telah mengesyorkan bahan yang digunakan oleh jaringan selamat EXPLOPROTECT telah lulus syarat-syarat yang diperlukan. Kini kita boleh menghalang risiko-risiko letupan akibat kemalangan jalan raya atau penganiayaan dengan adanya jaringan keselamatan EXPLOPROTECT.Keselamatan nyawa serta harta benda dapat dicapai dengan terhalangnya letupan oleh EXPLOPROTECT.

Selasa, 18 Januari 2011

STATISTIK PENGGUNAAN KERETA DI MALAYSIA


THURSDAY, 13 MAY 2010 12:32Dalam beberapa dekad ini, Malaysia telah menyaksikan pembangunan yang pesat dalam sektor pengangkutan berbanding dengan negara-negara ASEAN yang lain.


Di Kuala Lumpur dan Lembah Klang, kadar peningkatan kereta adalah paling tinggi berbanding dengan kawasan-kawasan yang lain.Berdasarkan laporan Pelan Struktur Kuala Lumpur 2020, hanya 20 peratus penduduk Kuala Lumpur yang menggunakan pengangkutan awam. Keadaan ini telah menyumbang kepada penambahan jumlah kereta di jalan raya dan menyebabkan kesesakan lalu lintas dan pencemaran.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan